Sveriges ambassad i Lissabon söker lokalanställd medarbetare

Vi söker en lokalanställd handläggare till ambassaden med tillträde i juni/juli 2023. Befattningen är en heltidstjänst (övertid kan förekomma) och inleds med sex månaders provanställning.

Arbetet innebär huvudsakligen:

  • Handläggning av konsulära och civilrättsliga ärenden (bl a pass- och folkbokföringsärenden, beredskapsfrågor, utredning av medborgarskap och faderskap, bistånd till nödställda och brottsoffer).
  • Kontaktperson för honorärkonsulaten i administrativa och konsulära ärenden.
  • Kontakter med svenska och portugisiska myndigheter samt privatpersoner.
  • Andrahandsansvar för receptionisten.
  • Andra arbetsuppgifter inom ramen för ambassadens uppdrag kan bli aktuella.

Vi söker en medarbetare med juridisk utbildning eller annan relevant kompetens. Som person är du serviceinriktad, strukturerad och noggrann. Vidare bör du vara ansvarskännande och omdömesgill samt ha en god förmåga att kommunicera med människor i olika situationer. Mycket goda kunskaper, muntliga och skriftliga, i svenska, portugisiska och engelska är ett krav. Erfarenhet från arbete på svensk eller portugisisk myndighet är meriterande. Goda IT-kunskaper och körkort krävs. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Villkor:

  • Lön enligt överenskommelse.
  • Lokal arbetslagstiftning tillämpas.
  • 28 semesterdagar/kalenderår.

 

Utdrag ur belastningsregister från de länder sökande har bott i mer än 90 dagar de senaste fem åren kommer att begäras.

Välkommen med din ansökan (personligt brev, CV och betygskopior) via e-post till ambassaden.lissabon@gov.se med ärendemening ”Ansökan lokalanställd handläggare” senast den 30 april 2023. Referenser ska kunna lämnas vid förfrågan.

Ansökningshandlingar kommer att förstöras efter att tjänsten har tillsatts för de sökande som inte anställts.

Information om ambassadens verksamhet finns på webbplatsen www.swedenabroad.com/lissabon.

Vill du veta mer, kontakta administrativa chefen och ansvarig för den konsulära verksamheten inom ambassaden, Cecilia Köhler Sandgren på telefon +351 213 942 260 eller e-post: cecilia.kohler@gov.se.

Senast uppdaterad 06 apr 2023, 11.56