Meny

Ledig tjänst: Handläggare för näringslivsfrämjande

Sverige öppnade ambassad i Lima 2016 och har sju anställda. En befattning som lokalanställd handläggare för näringslivsfrämjande och information om Sverige är ledig för tillträde den 1 augusti 2018. Befattningen är en heltidstjänst som inleds med tre månaders provanställning. Både kvinnliga och manliga sökanden välkomnas.

I Peru finns i dagsläget runt 20 svenska företag med dotterbolag och ytterligare ett 40-tal är representerade genom peruanska företag. Det finns en stor potential för ökad handel och investeringar mellan Peru och Sverige. Fokus för ambassadens arbete är framför allt sektorerna gruvnäring, samt hälso- och sjukvård. På efterfrågan från svenska företag jobbar även ambassaden inom andra sektorer. Ambassaden samarbetar nära med Sveriges Export- och investeringsråd (Business Sweden), som har kontor i Santiago de Chile, samt den peruansk-nordiska handelskammaren i Lima.

Den svenska regeringen har en strategi för näringslivsfrämjande (Exportstrategin) i vilken även främjande av ökat akademiskt samarbete och studentutbyte ingår. Det finns även en strategi för Sverigebilden i utlandet, en nationell handlingsplan för CSR, liksom för den feministiska utrikespolitiken och offentlig diplomati. Dessa planer genomförs av ambassaden anpassat till verksamhetens inriktning och omfattning.

Utöver näringslivsfrämjande förväntas handläggaren övervaka Perus ekonomiska utveckling och ekonomiska politik, samt handelspolitik. I arbetsuppgifterna ingår även att ha en nära dialog med svenska företag om eventuella utmaningar och handelshinder på marknaden och ge stöd till svenska företag. Handläggare kommer att samarbeta nära handläggaren med ansvar för kommunikation och information om Sverige på ambassaden.

På uppdrag av ambassadören eller dess ställföreträdare kan handläggaren genomföra andra arbetsuppgifter på ambassaden utifrån verksamhetens behov.

Är du den person ambassaden söker?

Kvalifikationer:

- Åtminstone tre års relevanta universitetsstudier och några års arbetserfarenhet.

- Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på spanska och engelska.

- God vana att hantera olika dataprogram.

- Erfarenhet av näringslivsfrämjande.

Meriter:

- Kunskaper i svenska.

- Arbete eller studier i Sverige eller något av de nordiska länderna.

- Arbete på svenskt företag.

- Intresse för de nordiska länderna, samt vetenskap, teknologi och näringsliv.

- God kännedom om svenskt och peruanskt näringsliv och samhällen.

- Kunskap om sektorerna gruvnäring och/eller hälso- och sjukvård, liksom CSR.

Hur söker jag?

Välkommen med din ansökan (inkl. CV och personligt brev, samt uppgift om tre referenspersoner) med epost till: ambassaden.lima@gov.se senast den 14 juni. Rubricera ansökan i e-posten ”Ansökan till tjänsten som näringslivsfrämjare”.

Individuell lönesättning tillämpas. Kompetensutveckling erbjuds.

Senast uppdaterad 06 jun 2018, 15.21