Meny

Information om resor till och från Peru (5 april)

Med anledning av de strikta restriktionerna i Peru har det sedan 13 mars varit svårt att lämna landet. Ambassaden rekommenderar därför de svenskar och utländska medborgare permanent bosatta i Sverige, och som önskar att återvända till Sverige från Peru, att utnyttja de tillfällen att resa ut som SAS och andra europeiska flygbolag fortfarande erbjuder.

Information om resor till och från Peru (5 april)

Sedan Peru den 13 mars införde strikta restriktioner som bl.a. innebar stopp för reguljära flyg inrikes och utrikes har det varit förenat med avsevärda svårigheter att lämna landet. EU-medborgare har kunnat avresa genom särskilda evakueringsflyg som europeiska flygbolag har arrangerat. SAS arrangerade en sådan flygning från Lima till Köpenhamn den 2 april, och kommer att arrangera ett flyg till Stockholm den 7 april.

Svenska ambassaden i Lima gör sitt bästa för att assistera svenskar att ta sig till Lima och köpa biljetter på de evakueringsflyg som finns. Informationen om vilka evakueringsflyg till Europa som kommer att finnas framöver är dock knapphändig, samtidigt som reserestriktionerna i Peru fortsätter. Ambassaden rekommenderar därför de svenskar och utländska medborgare permanent bosatta i Sverige, och som önskar att återvända till Sverige från Peru, att utnyttja de tillfällen att resa ut som SAS och andra europeiska flygbolag fortfarande erbjuder.

Senast uppdaterad 06 apr 2020, 14.31