Meny

Hemresor till Sverige

Antalet flygningar från Peru till Europa blir allt färre. Från och med 22:e april kommer repatrieringsflyg att få tillstånd endast än i undantagsfall. Detta innebär att finns mycket små möjligheter för svenskar att ta sig tillbaka till Sverige från Peru från och med det datum till dess att den reguljära kommersiella flygtrafiken kommer igång igen. Undantagstillståndet i Peru gäller fram till 10:e maj, men kan mycket väl förlängas eftersom smittspridningen av coronaviruset i Peru fortsätter, och därför finns det inga garantier för att den reguljära flygtrafiken kommer igång igen i närtid.

Vänligen skicka ett mejl till svenska ambassaden i Lima (ambassaden.lima@gov.se) om du behöver hjälp med assisterad hemresa. Meddela även om du har beslutat att stanna kvar i Peru trots att du tidigare bett om hjälp med assisterad hemresa. Ambassaden kommer löpande att skicka ut information om tillgängliga flyg från Peru till Europa och det är viktigt att våra listor över personer som behöver hjälp med hemresa är aktuella.

De flesta flygen till Europa avreser från Lima. För de svenska medborgare som är strandsatta i orter utanför Lima,  innebär att ni själva behöver ordna transporter till Lima. Vi föreslår att ni som ett första steg kontaktar Perus turistmyndighet iPeru (https://www.peru.travel/en/useful-data/iperu) för att höra om några transporter finns planerade. Om ni lyckas boka en transport så kontaktar ni oss på ambassaden så vi kan ordna ett transporttillstånd från peruanska myndigheter. Ansökan till ambassaden behöver skickas 48h före planerad avresa. 

Alla frågor om flyg och transporter bör skickas till ambassadens brevlåda ambassaden.lima@gov.se. Vid akuta frågor, vänligen kontakta +51 1 566 92 40 eller +51 922 140 342.

Senast uppdaterad 11 apr 2020, 11.57