Meny

Ledig tjänst som administrativ handläggare

23 mar 2020

Vill Du vara del av arbetet med att förbereda och genomföra det svenska ordförandeskapet i OSSE 2021? Sveriges OSSE-delegation söker nu en administrativ handläggare för en begränsad tid med tillträde snarast. Tjänsten är en lokalanställd heltidsbefattning. Sveriges OSSE-delegation delar lokaler och har gemensam administration med Sveriges ambassad i Wien.

Delegationen företräder Sverige vid Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Häri ingår att främja fred och säkerhet, en internationell säkerhets- och rättsordning baserad på folkrätten och den europeiska säkerhetsordningens principer, demokrati och respekt för mänskliga rättigheter samt goda grannskapsrelationer i linje med OSSE:s breda säkerhetsbegrepp, EU:s grannskapspolitik och Östliga partnerskapet. Sverige kommer att ta över ordförandeskapet 2021 och därmed leda organisationens arbete. Vid delegationen kommer ett drygt 15-tal personer att arbeta under hösten.

Tidsperiod: 
Befattningen är tidsbegränsad till 31 januari 2022. Tillträde snarast.

Arbetsbeskrivning:
Du kommer att arbeta nära den nuvarande administrativa personalen vilket bland annat innebär:
• Programläggning, organisation och protokollära frågor vid besök
• Mötesplanering och hantering kring evenemang såväl internt (i Schwedenhaus) som externt (i externa lokaler i Wien)                       
• Diverse sekreterargöromål 
• Bistå med delegationens dokumenthantering 
• Bistå med resebokningar och administration via OSSE:s sekretariat i Wien

Tjänsteinnehållet kan komma att justeras allteftersom ordförandeskapsförberedelserna fortskrider.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god initiativförmåga och ansvarskänsla. Du har mycket god organisationsförmåga, är stresstålig och resultatinriktad. Det är viktigt att du är strukturerad och noggrann. Erfarenhet av och kunskaper om Regeringskansliets och UD:s organisation och verksamhet är starkt meriterande, liksom arbetslivserfarenhet från en utlandsmyndighet. Goda kunskaper och erfarenheter av UD:s arkiv- och dokumenthantering, administrativa rutiner samt IT är önskvärda. Du bör ha god social förmåga och tycka om att arbeta tillsammans med andra. Du måste även kunna uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift på de två arbetsspråken svenska och engelska. Kunskaper i tyska är meriterande. Goda datakunskaper krävs.

Sökande måste vara svensk medborgare. Anställda genomgår en säkerhetskontroll innan tillträde. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan inklusive CV till: osse-del.wien@gov.se

Det går också bra att skicka ansökan i pappersform till:
Schwedische Botschaft 
Ständige Delegation Schwedens bei der OSZE
Liechtensteinstrasse 51
A-1090 Wien

Ansökan ska ha inkommit till delegationen senast 20 april 2020.

Vid frågor, var god kontakta: kanslichef Isabelle Schlyter, isabelle.k.schlyter@gov.se (anställningsförhållandena) och administrativ handläggare Charlotte Wenhoda, charlotte.wenhoda@gov.se (tjänstens innehåll).    

Information om delegationens verksamhet finns här på webbplats.

Ansökningshandlingar är allmänna handlingar och kan på begäran lämnas ut.

Senast uppdaterad 23 mar 2020, 10.52