Meny

Sveriges ambassadör i Oslo söker kock

Vill du vara en del av teamet som ska sätta ”Sverigehuset” på Norgekartan genom att presentera matlagningskonst där de svenska smakerna är i fokus och som tillagas med lokala råvaror för säsongen? Sveriges ambassadör i Oslo söker en kock till den svenska residensfastigheten i Oslo. Anställningen är på heltid och inleds med provanställning under 6 månader. Tillträde 2 september 2019. Residensfastigheten, ett 1800-talshus i centrala Oslo, har genomgått ombyggnation och från sommaren kommer huset att inhysa både residens och ambassadkansli. Residenset är ett av de viktigaste redskapen i ambassadens uppdrag att främja Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planera menyer, förbereda och genomföra middagar, luncher, frukostar och mottagningar, i samråd med ambassadören och andra värdar, både för mindre sällskap och större mottagningar med över 100 gäster.
  • Ansvara för arbetsledning i samband med större evenemang.
  • Sverigehusets gäster är såväl svenska som internationella. Kocken är en viktig del av ambassadens arbete med att främja Sverige. Det är därför en fördel om du vill vara med och producera innehåll till ambassadens sociala medier och på så sätt uppmärksamma matlandet Sverige. 

Arbetet innebär kontakt med leverantörer och du förväntas hålla dig uppdaterad om rådande mat-trender. Service och kvalitet är två viktiga begrepp. Ambassaden har också ett starkt miljö- och hållbarhetsengagemang, vilket ska synas i den mat som serveras. 

Kvalifikationer och personliga egenskaper

  • Relevant utbildning och yrkeserfarenhet från hotell- och restaurang.
  • Erfarenhet att planera och laga mat för stora tillställningar.
  • Vana av meny- och dryckesplanering samt förståelse för specialkrav vid representationstillställningar. Flexibilitet och förmåga att jobba i internationell miljö.
  • God organisations- och tidsplaneringsförmåga, stresstålighet och ett öga för detaljer.  
  • Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Anställningsform/ omfattning
Tidsbegränsad heltidsanställning direkt hos myndighetschefen.  Veckoarbetstid 40 timmar med avstämningsperioder om 3 veckor. Arbetstiderna varierar beroende på vilka arrangemang som är aktuella och arbete kvällstid är vanligt förekommande. Lön enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen med din ansökan, ett personligt brev, CV och uppgift om två referenspersoner till ambassaden.oslo@gov.se 
Ansökan ska ha inkommit till ambassaden senast tordagen den 5 april 2019.

Vid frågor, var god kontakta ambassadör Krister Bringéus, e-post krister.bringeus@gov.se tel. +47 24 11 42 10 eller kanslichef Anneli Behrens, anneli.behrens@gov.se , tel. +47 24 11 42 18

Information om ambassadens verksamhet finns på vår hemsida och i sociala medier: Webbplats: https://www.swedenabroad.se/oslo   Facebook: @EmbassyofSwedeninOslo

Senast uppdaterad 28 feb 2019, 10.49