Online bokning är öppen igen

20 maj 2020

Från och med 1 juni återgår ambassaden till att erbjuda bokningsbara tider via bokningssystemet på vår hemsida. Det kommer att finnas tider varje vecka och tiderna kommer att publiceras med 14-dagarsintervaller till en början.

Vi uppmanar främst till att enbart de som har ett pass eller id-kort vars giltighetstid löper ut inom den närmaste månaden bokar en tid i nuläget. Vi har ett begränsat antal tider i och med de försiktighetsåtgärder som vi följer och vill gärna hjälpa de som har störst behov först.

För att minska risken för smittspridning med anledning av Corona-pandemin gäller vissa särskilda regler vid besök på ambassaden:

  • Varje sökande ska ha samtliga dokument med sig vid ansökningstillfället enligt checklistan och formulär ska vara ifyllda innan man kommer till ambassaden. Om ansökan inte är komplett kan vi inte ta emot den.
  • Enbart en sökande tas emot på ambassaden vid ansökningstillfället. Undantagna är minderåriga samt personer som behöver assistans.
  • Det är extra viktigt att komma i tid till bokat möte. Sökande som kommer för sent kan tyvärr inte tas emot utan får boka ny tid.

Klicka här för detaljerad information om vilka dokument och formulär som ska tas med vid ansökningstillfället.

Senast uppdaterad 22 maj 2020, 16.23