Nu upphör reseavrådan även från Västra Götaland

03 sep 2020

Karantänkravet togs bort för samtliga resenärer från Sverige i och med att hela Sverige blev "gult", koden som Nederländerna ger i anslutning till ett reseråd. Att det är gult betyder att man ändå ska vara "alert och veta att viss risk föreligger".

Nu är även regionen Västra Götaland undantagen från den nederländska regeringens reseavrådan. Det betyder att resenärer från Nederländerna kan resa till hela Sverige utan att till exempel villkoren för (rese)försäkringen ändras och utan att behöva gå i hemkarantän vid återkomsten till Nederländerna.

För svenskar som vill resa till Nederländerna lyftes avrådan från icke nödvändiga resor i förra veckan. Då blev det möjligt att resa från Sverige utom Västra Götaland utan att gå i karantän vid inresa till Nederländerna. Nu kan alltså alla resenärer från Sverige åka till Nederländerna utan att gå i karantän.

Självklart uppmanar vi fortfarande till försiktighet och ber om förståelse att reseråden kan ändras snabbt igen. Därför vill vi gärna föreslå att du laddar hem appen UD Resklar om du planerar att resa till Nederländerna. Du kan även registrera dig på svensklistan här.  

Senast uppdaterad 03 sep 2020, 15.55