Förlängd reseavrådan till Sverige

05 jun 2020

Avrådan från icke-nödvändiga resor till Sverige i sommar är förlängd. Klicka på rubriken för att läsa hela artikeln.

Den nederländska regeringen har förlängt reseavrådan till Sverige. Det gäller fortsatt ’orange kod’. Det betyder att icke-nödvändiga resor avrådes. Semesterresor räknas inte som nödvändiga.

Väljer man att resa trots avrådan kan det få konsekvenser för bland annat ditt reseskydd.

I dagsläget ska resenärer som anländer med flyg från Stockholmsområdet (Arlanda) till Nederländerna vistas i 14 dagars karantän efter inresa. En hälsodeklaration ska fyllas i vid flygresa och det är flygbolagen som tillhandahåller dessa på flygplatsen.

Från den 15 juni gäller karantänsregler för samtliga resenärer från Sverige oavsett hur man reser in i landet och den nederländska regeringen har mycket tydligt uttryckt att resenärer från Sverige inte ska resa till Nederländerna i nuläget.

Viktiga länkar:

Om reseavrådan (på engelska).

Om resor till Sverige ifrån Nederländerna och här  (på nederländska). 

Corona-relaterad reseinformation (på engelska).

 

 

Tillägg till Sveriges inreseförbud

Sverige har förlängt förbudet mot inresa från länder utanför Schengenområdet till den 15 juli 2020. Svenskar med svenskt pass och EU-medborgare får resa in (och personer med andra pass gifta med svenska medborgare) men vid återkomst till Nederländerna måste du vara i karantän i två veckor.

Läs mer här och på "Frågor och svar" 

 

Om resor till Nederländerna

Är du svensk och vill semestra i Nederländerna? Eftersom Nederländerna räknar Sverige som högriskområde måste du från och med 15 juni vistas två veckor i karantän innan du kan röra dig fritt i landet.

Var väl förberedd, se denna information om hur. Allmänn information om reseregler här och Frågor och svar här  (på engelska)

Transit

Krav på 14 dagars karantän för resenärer som reser från Sverige om de lämnar flygplatsen för övernattning. Det finns hotell i direkt anslutning till transitområdet på flygplatsen där man kan övernatta utan att lämna området.

För mer information, klicka här (på engelska) eller ring Nederländska utrikesministeriets konsulära servicenummer: +31 247 247 247

Corona-frågor: 0800 1351 (från utlandet: +312 0205 1351).

Senast uppdaterad 05 jun 2020, 14.38