Ansöka om visum för Sverige

För visumansökningar har Svenska ambassaden en överenskommelse med VFS Global i Rabat. Vänd dig därför till VFS Global för att lämna din ansökan inklusive alla dokument som krävs samt lämna biometri. Ambassaden är beslutande myndighet.

Vänligen se VFS Globals hemsida för mer information och tidsbokning (tidsbokning sker online). Kontaktuppgifter till VFS Global:

Telefon om du ringer från Marocko:  0802 009 797

Telefon om du ringer från utlandet:  +212 537 739 578

E-post: info.swedenmorocco@vfshelpline.com

VFS har öppet måndag till fredag klockan 09:00 till 17:00.

Vänligen notera att vid inlämning av din ansökan om visering ska du gå till VFS:s kontor på följande adress: 9 Rue Al Koufa, Rabat, Morocco.

Vid ansökan om visering är det obligatoriskt att personligen inställa sig hos VFS för att inge ansökan och lämna biometri. Endast den som ansöker om visering har rätt att gå in i deras lokaler. Barn under 12 år är undantagna kravet på biometri men barnet ska vara närvarande.

Innehavare av marockanska diplomatpass är viseringsfria till Sverige och Island.

Alla personer som ansöker om visering till Sverige måste lämna och hämta sina handlingar personligen hos VFS Global i Rabat om inte annat överenskommits med VFS Global (gäller endast hämtning av handlingar).

Var vaksam mot andra agenter som säljer tjänster

Observera att ambassaden bara samarbetar med VFS Global. Ambassaden har inte någon koppling till personer utanför ambassadens eller VFS Globals lokaler som erbjuder assistans vid visumansökan mot betalning. Tänk på att du i och med att du undertecknar ansökan förklarar att alla upplysningar i ansökan är korrekta och fullständiga. Var uppmärksam på detta om du får hjälp av någon annan att fylla i blanketterna.