Om oss

Välkommen till Sveriges ambassad i Malaysia

Ambassadens huvuduppgift är att representera Sverige och på olika sätt främja Sveriges relationer med Malaysia.

Fokus i ambassadens verksamhet ligger på att främja handel. Vi bistår såväl enskilda företag som företagssammanslutningar med information om affärsmöjligheter med information om affärsmöjligheter i Malaysia. Vi arrangerar och deltar också i olika aktiviteter vars syfte är att marknadsföra svenskrelaterade produkter och tjänster samt Sverige som investeringsland.

Utöver det ekonomiska samarbetet tar ambassaden aktiv del i att stimulera ett ökat samarbete inom områden som försvar, kultur samt forskning och utbildning.

Ambassaden ansvarar vidare för den konsulära servicen till de svenskar som bor i eller besöker Malaysia. Observera dock att ordinarie pass  inte kan utfärdas på ambassaden. Vi får därför hänvisa er till annan svensk ambassad där detta är möjligt. Exempelvis har Singapore denna service och ytterligare information går att finna på deras hemsida
De som vill ansöka om visum till Sverige bör kontakta Sveriges ambassad i Bangkok.
Tredjelandsmedborgare är alltid berättigade att ansöka om visum till Sverige i sitt medborgarland, förutsatt att Sverige har en ambassad i det landet som är behörig att hantera visumärenden

För ambassadens öppettider och kontaktinformation se Kontakt

På ambassadens hemsida har vi lagt ut information om att leva och bo i Malaysia samt om Sverige och olika svenska företeelser. Vi har också inkluderat länkar till en rad organisationer och myndigheter etc. där ytterligare information kan sökas. 

Om den information ni söker ej finns på vår hemsida är ni välkomna att ringa eller besöka ambassaden alternativt skicka oss en e-post.

Ambassadens är stängd för besökare och växeln är stängd  på helger och officiella helgdagar. Om du är svensk medborgare i extrem nödsituation, var vänlig ring till ambassadens telefonväxel på telefon +603 2203 0200 och följ instruktionerna så blir du kopplad till tjänstgörande jourpersonal på UD i Stockholm. 

Senast uppdaterad 27 jan 2022, 15.22