Praktikant i Skopje vårterminen 2019

27 aug 2018

Är du intresserad av internationella frågor och vill pröva på arbetet på ambassad i ett intressant land med spännande arbetsuppgifter? Då kan ambassaden i Skopje vara platsen för dig. Hos oss får du möjlighet att aktivt bidra till ambassadens dagliga arbete med fokus på politiska frågor och främjandeinsatser.

Uppgifter under praktiken
På ambassaden får du möjlighet att testa och utveckla dina färdigheter i praktiken. Dina arbetsuppgifter kommer vara att delta i ambassadens rapportering om utvecklingen i landet (exempelvis Makedoniens EU- och NATO-närmandeprocesser), hjälpa till med ambassadens Sverige-, kultur- och näringslivsfrämjande insatser, samt andra delar av ambassadens arbete. Du kommer att få god inblick i det dagliga arbetet på en ambassad, svensk utrikespolitik och hur det är att arbeta inom utrikesförvaltningen

Din bakgrund och kompetens
Du bör vara utåtriktad och ha ett genuint intresse för internationella frågor och en passande akademisk inriktning (t.ex. internationella relationer, statsvetenskap, nationalekonomi, juridik, regionstudier, eller samhällsvetenskap). Du måste kunna skriva mycket bra svenska och god engelska. Kunskaper i makedonska, albanska eller slaviska språk (såsom bosniska/kroatiska/montenegrinska/serbiska, bulgariska eller ryska) är meriterande, men inget krav.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier. För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen. För mer information om ambassaden, se https://www.swedenabroad.se/skopje

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Johan Henriksson på telefon +389(0)23297880. Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 2 oktober 2019. Ansök via UD:s centrala rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 07 sep 2018, 11.34