Politisk rapportör, kommunikatör och främjare vid svenska ambassaden i Monrovia, Liberia

Ambassaden i Monrovia söker en politisk rapportör, kommunikatör och främjare.

I Liberia kommer du i kontakt med skärningspunkten fredsbyggande, ekonomisk utveckling, Sverigefrämjande och traditionell diplomati. Sverige är en betydande aktör Liberia och har ett omfattande utvecklingssamarbete och aktiv politisk dialog. Ambassadens verksamhet består av bevakning av den politiska och ekonomiska utvecklingen i landet, Sverigefrämjande samt genomförandet av Sveriges utvecklingssamarbete.

Ambassaden har 24 anställda varav 9 utsända från Sverige.

Arbetsuppgifter
Bevakning av den politiska och ekonomiska utvecklingen. Du kommer att arbeta med frågor som rör Liberias politiska utveckling, inkl. FN:s och internationella samfundets roll för hållbar fred och utveckling, samt frågor som rör Sverigefrämjande och ambassadens externa kommunikation. Du kommer att delta i möten, seminarier och kontaktskapande inom dessa områden, liksom i bevakning och rapportering inom politik och avseende FN-frågor, inkl. frågor rörande Liberiakonfigurationen i New York. I arbetet kommer rapportskrivande vare en viktig del och du kommer även att få arbeta med ambassadens externa kommunikation och events, Sverige- och handelsfrämjande samt framtagande av talepunkter och samtalsunderlag.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har avslutad akademisk utbildning inom statskunskap, juridik, internationella studier eller liknande. Vi ser gärna att du har gjort praktik på UD, Sida eller utlandsmyndighet och även att du har utlandserfarenhet. Arbetslivserfarenhet inom utrikespolitiska och/eller utvecklingsfrågor är meriterande. Även kommunikationsarbete och främjande är en merit. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Vi ser gärna att du är initiativrik, tycker om ett högt tempo och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Eftersom Liberia är ett land i hardshipklass 4 krävs ett stort ansvar för personlig säkerhet. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Tjänsten är en lokal anställning vid svenska ambassaden i Monrovia och är tidsbegränsad 15 januari 2024 – 31 december 2024. Frågor kring villkor besvaras i anslutning till intervju.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/Monrovia

Är du intresserad?
Välkommen med din ansökan till ambassaden.monrovia@gov.se inklusive CV och personligt brev senast den 8 oktober 2023. Märk ansökan ”Politisk rapportör, kommunikatör och främjare”

Senast uppdaterad 08 sep 2023, 08.39