Praktikant till Sveriges ambassad i Riga vårterminen 2019

Är du intresserad av utrikespolitik och diplomati, och funderar på en internationell karriär? Vill du prova på att bo och arbeta i ett spännande grannland mittemellan Stockholm och Moskva? Sök då till vårens praktikplats på ambassaden i Riga!

Uppgifter under praktiken

Som praktikant på ambassaden i Riga får du en god inblick i verksamheten vid en ambassad och får arbeta med varierande uppgifter. Du deltar till exempel i ambassadens bevakning och rapportering om politiska, ekonomiska och EU-relaterade frågor. Du kommer också att få medverka i ambassadens utåtriktade Sverigefrämjande- och kommunikationsverksamhet. Även arbetsuppgifter kopplade till ambassadens övriga verksamhet kan komma att utgöra en del av praktiken.

Konkret innebär praktiken till exempel att du hjälper till med att samla in information och sammanställa underlag för rapporter till UD och övriga departement samt deltar i möten och konferenser, både på och utanför ambassaden.

Vår målsättning är att du som praktikant efter avslutad praktik ska ha fått en god kännedom om hur det är att arbeta på en ambassad och värdefulla erfarenheter inför kommande arbetsliv.

Din bakgrund och kompetens

Vi vänder oss i första hand till dig som studerar statsvetenskap, ekonomi, juridik eller motsvarande ämnen. God kännedom om och intresse för EU-frågor, Baltikum, Östersjöregionen och/eller Östeuropafrågor är meriterande. Kunskaper i ryska eller lettiska är också meriterande. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl på både svenska och engelska, kan samla in, sammanställa och analysera stora mängder information samt att du kan arbeta självständigt. Du bör även ha ett stort mått av social förmåga och flexibilitet.

Övrigt

Praktiken bör motsvara en termins studier.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.com/riga.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om praktiken, kontakta Karin Ahnfelt på telefon +371 67 68 66 00.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m.m. framgår liksom minst två referenspersoner med kontaktuppgifter (telefonnummer och mailadress) senast den 2 oktober 2018. Ansök via vårt rekryteringsverktyg på Regeringskansliets hemsida.

Vi ser fram emot din ansökan!

Senast uppdaterad 11 sep 2018, 14.46