Meny

Team Sweden Kina deltog vid China International Import Expo (CIIE)

14 nov 2018

Importmässan CIIE, som tillkännagavs av president Xi Jinping i fjol, ägde rum i Shanghai den 5 till 10 november. CIIE, som är tänkt att bli ett årligt återkommande evenemang, är Kinas största importmässa och syftar till att öka importen. Mer än 3 600 företag från hela världen deltog och fick träffa mer än 400 000 besökande kinesiska inköpare.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth deltog vid öppnandet av Hongqiao Economic and Trade Forum tillsammans med representanter från mer än 130 länder. Statsrådet Eneroth hade också ett bilateralt möte med vice handelsminister Wang Bingnan samt invigde den svenska landspaviljongen, som hade uppförts av Team Sweden Kina – ambassaden, generalkonsulatet i Shanghai och Business Sweden. I paviljongen visade fler än fyrtio svenska företag och organisationer upp svenska lösningar på temat Hållbarhet och Innovation, med ett särskilt fokus på ”co-creation”.

Som ett sidoevenemang till CIIE arrangerade det kinesiska handelsministeriet, tillsammans med Hubeis provinsregering, ett Sino-Nordic Economic Cooperation Forum. Vid forumet deltog statsrådet Eneroth tillsammans med ambassadör Lindstedt i ett rundabordssamtal som följdes av undertecknanden av avtal mellan nordiska och kinesiska företag. Sju svenska företag signerade avtal till ett uppskattat värde av 360 miljoner USD.