Sommarmingel på svenska ambassaden i Peking

18 sep 2019

Sveriges ambassad i Peking samlade 80-talet nya och etablerade svenskar i Peking till ett sommarmingel den 10e september.

Sveriges ambassadör till Kina, Helena Sångeland, välkomnade och berättade om ambassadens verksamhet och kommande aktiviteter; en resa till Shenzhen med ambassadens life-science plattform för att lära mer om regionen och stärka den svenska närvaron, ambassadörens ackreditering till Mongoliet och uppmärksammandet av 55 år av svensk-mongoliska diplomatiska relationer samt den svenska paviljongen med transport- och energifokus under den stora importmässan i Shanghai, CIIE, för att nämna några. 

Även svenska handelskammaren, SWEA samt svenska kyrkan fanns på plats för att informera om sina egna verksamheter.

Antalet svenskar i Kina har enligt officiell statistik minskat de senaste åren. Den 30 april 2019 fanns 1 898 svenska medborgare registrerade som boende i Kina jämfört med 2 590 samma tidpunkt 2017. Av dessa är 273 registrerade i Peking och 859 i Shanghai.

 Ambassaden uppmuntrar samtliga svenskar som befinner sig i landet att registrera sin utlandsvistelse genom ambassadens svensklista. Listan kan vid behov användas av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig som svensk om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. Klicka här för registrering

Kontaktuppgifter
Svenska handelskammaren
Daniela Ling- Vannerus Cassmer, General Manager

SWEA Beijing
Aleksandra Fors, Ordförande

Svenska kyrkan
Gustav Jacobsson, Präst

Senast uppdaterad 18 sep 2019, 14.50