Meny

Praktikant till Sveriges ambassad i Ottawa vårterminen 2019

Studerar du exempelvis juridik, handel, statsvetenskap, kultur eller kommunikation? Kan du uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på engelska och svenska? Har du intresse av att kommunicera via sociala media? Då är det kanske DU som är vår nästa praktikant i Ottawa, Kanada.

Uppgifter under praktiken
Ambassaden i Ottawa tar emot en praktikant under vårterminen 2019. Du kommer få inblick i alla verksamhetsområden, delta i Sverigefrämjandeaktiviteter, kommunikation inom kultur och handel, det administrativa och konsulära arbetet samt i ambassadens rapportering. Mer självständiga uppgifter kan komma i fråga.

Din bakgrund och kompetens
Ambassaden välkomnar sökande studenter med inriktning på ekonomi/handel, statsvetenskap, juridik, kultur, journalistik, kommunikation, med merparten av programmet genomförd. Även masterstudenter är välkomna att söka.

Du bör vara flexibel och villig att ta dig an varierande, i vissa fall praktiska uppgifter. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Vana och intresse att använda sociala media är viktigt. Kunskap om det svenska förvaltningssystemet, svensk närings- och kulturliv samt påvisat samhällsengagemang och initiativrikedom är meriterande.

De kanadensiska myndigheterna ställer krav på att praktikanter ska ha ett arbetstillstånd. Ansökan görs online och behöver bekostas av praktikanten (ca CAD250). Ambassaden bistår med instruktioner.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier.

För att arbeta inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).
Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/ottawa.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Kaisa Tokar på telefon 613-244-8214 eller e-post: kaisa.tokar@gov.se

Ansökan ska bestå av ett personligt brev på svenska, CV, lista på minst tre referenspersoner samt betygskopior. Välkommen med din ansökan senast den 2 oktober 2018. Ansök via Regeringskansliets rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 12 sep 2018, 14.43