Sveriges ambassadAmman, Jordanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Amman, Jordanien

Lokal tid Amman
10:46

Håll Jordanien Rent

10 feb 2020

Jordanien kan bli renare, hälsosammare och ännu mer attraktivt. Att göra slut på nedskräpningen var målet när Johanna Ragnartz och Joakim Brodahl från Håll Sverige Rent besökte Amman och Madaba i början av februari. De delade med sig av svenska erfarenheter och gav tips till den jordanska kampanjen Himmeh w Lammeh när ett pilotprojekt lanserades som början på en nationell kampanj för ett rent Jordanien.

Ett seminarium i det svenska residenset samlade ett femtiotal representanter från myndigheter, kommuner, skolor, turistsektor, FN och civilsamhälle. Ambassadör Erik Ullenhag ledde diskussionerna om utmaningar och risker, incitament och regelverk. Konferensrummet var fullt av energi och viljan att samarbeta var påtaglig.

Himmeh w Lammeh är ett oberoende initiativ som samlar olika aktörer för att få bort skräpet från Jordaniens vackra natur och städer. Bakom kampanjen står bland andra The Royal Society For The Conservation of Nature (RSCN) och Jordan Inbound Tour Operators Association (JITOA). Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som med kunskap, opinionsbildning och konkreta verktyg arbetar för att förebygga och motverka nedskräpning.

Senast uppdaterad 10 feb 2020, 15.04