Sveriges ambassadAmman, Jordanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Amman, Jordanien

Lokal tid Amman
09:44

Astrid Lindgren-inspirerat barnlitteraturseminarium i Amman

Ambassaden i Amman arrangerade den 27 juni tillsammans med Unicef ett Astrid Lindgren-inspirerat barnlitteraturseminarium för lärare från östra Amman, Zarqa, Irbid och Jordandalen.

Ambassaden i Amman arrangerade den 27 juni tillsammans med Unicef ett Astrid Lindgren-inspirerat barnlitteraturseminarium för ett 20-tal lärare från 10 Unicef-drivna Makani-center, utbildningscenter för barn som hamnat efter i den formella undervisningen. Lärarna som deltog i seminariet kom från östra Amman, Zarqa, Irbid och Jordandalen.

Representanter från Makani-centren fick ta del av en skräddarsydd pedagogisk verktygslåda för undervisning av barnlitteratur. Seminariet baserades på Pippi Långstrump och syftade till att ge deltagarna perspektiv på samt verktyg för läs-och litteraturfrämjande som kan appliceras på all barnlitteratur. Ambassaden visade en utställning från Svenska Institutets toolkit ”Where Children Grow” om svensk barnlitteratur och introducerade även andra svenska barnböcker som Alfons Åberg, Pom och Pim och Findus.

 

Senast uppdaterad 03 jul 2018, 13.20