Meny

Sveriges ambassadTokyo, Japan

Välkommen till Sveriges ambassad i Tokyo, Japan

Lokal tid Tokyo
16:27

Sverige - Japan 150 år

År 2018 firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. Jubiléet kommer att uppmärksammas genom en rad aktiviteter både i Japan och i Sverige. Året ger oss en möjlighet att uppmärksamma befintligt svensk-japanskt samarbete samt inspirera till nya och stärkta samarbeten inom olika områden.

Planeringen inför jubileumsåret har inletts på både svensk och japansk sida, i första hand genom de två respektive ambassaderna i Tokyo och Stockholm. En officiell gemensam logotyp har lanserats. Logotypen kommer att användas i båda länder vid evenemang relaterade till 150-årsfirandet. Den har designats genom att låta färgerna i den japanska och svenska flaggan representera varp och inslag, som en symbol för den väv av vänskapsband som vuxit fram mellan länderna under de senaste 150 åren.

Logotypen är tillgänglig för organisationer och andra aktörer som planerar aktiviteter inom ramen för jubileumsåret, efter godkännande av respektive ambassad. Logotypen får inte användas utan skriftligt tillstånd. För att ansöka om att få använda logotypen, läs mer här.

Senast uppdaterad 15 dec 2017, 13.33