Meny

Sveriges ambassadTokyo, Japan

Välkommen till Sveriges ambassad i Tokyo, Japan

Lokal tid Tokyo
15:41

Ny direktlinje mellan Stockholm och Tokyo Haneda med japanska flygbolaget ANA

19 nov 2019

Banden mellan Sverige och Japan stärks. Japans största flygbolag, All Nippon Airways (ANA), lanserar ett direktflyg mellan Stockholm och Tokyo Haneda nästa år.

 

Japan är Sveriges näst största exportmarknad i Asien. Haneda som ligger belägen i de centrala delarna av Tokyo-området är Japans största knutpunkt för inrikesflyg. Tokyo Haneda är också Japans största flygplats med 87 miljoner passagerare per år, och är rankad som en av de bästa flygplatserna i världen gällande punktlighet.

”Under 2018 firade Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. Sedan 1868 har våra länder fördjupat sin vänskap och byggt upp samarbeten inom flera områden, inom såväl ekonomi och politik som forskning och kultur. I år har vi kunnat skörda resultaten av våra gemensamma ansträngningar. Vi har skrivit under ett socialförsäkringsavtal, ett feriearbetesavtal och vi har kunnat bevittna början på det nya frihandelsavtalet mellan EU och Japan. Idag är vi mycket glada över att ANA valt att öppna en direktlinje mellan Stockholm och Tokyo. Det kommer att skapa möjligheter att ytterligare främja de redan starka kontakterna, handelsrelationerna och investeringarna som finns. Det kommer att föra oss närmare varandra”, Sveriges ambassadör till Japan, Pereric Högberg.

Antalet resenärer som flyger mellan Stockholm och Tokyo ökade med 50 procent under det senaste året. Med ekonomiska utbyten som ökar mellan Sverige och Japan och många turister som reser åt båda hållen finns det ett behov av förbättrad tillgänglighet mellan länderna.
För mer information se ANA:s hemsida (https://www.ana.co.jp/). ANA kommer vid ett senare tillfälle att publicera mer information om försäljning av resor, avgångstider med mera.

Senast uppdaterad 19 nov 2019, 16.11