Annika Strandhäll till Paris på internationella kvinnodagen

07 mar 2019

Fredag den 8 mars befinner sig socialförsäkringsministern i Paris för att diskutera jämställdhet och hållbart arbetsliv.

På agendan står en prisceremoni med Emmanuel Macron, en paneldiskussion i OECD:s regi samt ett verksamhetsbesök med fokus på den nya franska lag som ger anställda rätten att koppla bort från arbetet utanför arbetstid.

- Frankrikes regering har visat stort intresse för den svenska modellen och vår jämställdhetspolitik. Många progressiva reformer har sjösatts de senaste åren. I en tid när jämställdheten i Europa utmanas är det viktigt att vi som tycker lika också arbetar tillsammans, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Under förmiddagen närvarar statsrådet vid en prisceremoni till kvinnorättskämpen och ex-politikern Simone Veils ära. Det nyligen instiftade priset delas ut av president Macron på Elyséepalatset, och tilldelas en person som kämpat för kvinnors rättigheter. Närvarar gör även Frankrikes socialminister och jämställdhetsminister.

Senare under dagen deltar Strandhäll i en paneldiskussion på OECD i samband med lanseringen av rapporten ”Fast Forward to Gender Equality: Mainstreaming, Implementation and Leadership – The Baseline Report for the 2015 OECD Recommendation on Gender Equality in Public Life”.

Socialförsäkringsministern kommer under fredagen även ha ett särskilt möte med den franska jämställdhetsministern Marlène Schiappa.

Senast uppdaterad 07 mar 2019, 16.09