Temalunch på Svenska Klubben med riksdagsledamot Maria Malmer Stenergard

10 jun 2022, 12.30

Riksdagsval 2022 närmar sig! Det är en angelägenhet för alla utlandssvenskar som tillsammans utgör en inflytelserik grupp i det svenska valet. Hela 700 000 svenskar beräknas i dag vara bosatta utomlands och det är viktigt att vi visar engagemang för Sverige och den svenska demokratin genom att använda vår rösträtt. Utlandssvenskarna utgör i dag en allt mera politiskt heterogen grupp och Swedish Policy Forum Paris välkomnar att alla svenska riksdagspartier arrangerar evenemang för att uppmärksamma riksdagsval 2022 för vår stora grupp Parissvenskar.

På fredag den 10 juni bjuder Moderat nätverk in till frågestund och lunch med riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard.

Maria Malmer Stenergard är moderat riksdagsledamot och talesperson i migrations- och socialförsäkringsfrågor sedan februari 2019. Maria är ordförande i Socialförsäkringsutskottet och är utbildad jurist. Maria kommer till Paris för att reda ut våra frågor inför det svenska riksdagsvalet i höst. Diskussionen kommer främst att handla om migrations- och integrationspolitik, men också om Sveriges säkerhets- och rättssystem samt om skola och sjukvård. Det kommer även finnas tid för ”utlandssvenska” frågor som Sinkslatt med mera.

 

Lunchen inleds kl 12.30 (prick) i Röda Salongen  på Svenska Klubben, 242 rue de Rivoli,  fredagen den 10 juni

 

Lunch (förrätt, huvudrätt och kaffe): 34 € (Önskas annan dryck än vatten, gör då en separat beställning i baren.)

 

Anmälan till Svenska Klubben: direction@cercle-suedois.com 

 

Mer information om hur du röstar utomlands och blankett för att bli upptagen i röstlängden för dig som bott mer än tio år på samma adress utanför Sverige finner du på Skatteverkets hemsida:

https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/flyttautomlands/rostaisvenskaval.4.76a43be412206334b89800018623.html

 

Söndag den 11 september 2022 är det valdag och vi Parissvenskar röstar något tidigare på Sveriges ambassad i Frankrike eller via poströstning!

Senast uppdaterad 08 jun 2022, 12.53