Regeringens vårbudget

16 apr 2018

Regeringen har presenterat sin vårändringsbudget

Regeringen har presenterat en vårändringsbudget och riktlinjerna för den ekonomiska politiken, inklusive nya prognoser för den ekonomiska utvecklingen. De offentliga finanserna visar överskott. Sveriges ekonomi går starkt, sysselsättningen är rekordhög och arbetslösheten sjunker.

− Vi har tagit Sverige i en ny riktning. Investeringar i jobb, sjukvård, skola och klimat har gett resultat. Nu fortsätter regeringen med ytterligare satsningar för ett tryggt och hållbart Sverige, säger finansminister Magdalena Andersson.

Den ekonomiska vårpropositionen och förslagen i vårändringsbudgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet.

I vårändringsbudgeten presenterar regeringen fler satsningar på jobb, klimat, välfärd och trygghet som genomförs redan i år.

I budgeten ingår också ett omfattande vård- och omsorgspaket. Paketet innebär en satsning på mer personal, på ökad tillgänglighet och kortare köer, på trygghet för den som skrivs ut från sjukhus och på ny teknik i äldreomsorgen.

− Nu tar vi nästa steg i samhällsbygget med ett rejält paket för ännu mer personal, ökad trygghet och ny teknik. För oss går det före sänkta skatter, säger finansminister Magdalena Andersson.

Sammanlagt föreslår regeringen ett tillskott till vård och omsorg i år på nära en miljard kronor.

 Läs mer om budgeten på www.regeringen.se/budget

Senast uppdaterad 16 apr 2018, 15.12