Sveriges ambassad söker en handläggare för kommunikation och kulturfrågor

18 maj 2018

Vill du vara med och främja de breda förbindelserna mellan Sverige och Finland? Gillar du att skapa lyckade möten mellan människor? Har du ett brett samhällsintresse och massor med idéer? Då kan tjänsten som handläggare för kommunikation och kulturfrågor på Sveriges ambassad vara den rätta för dig.

Ambassadens breda främjarverksamhet består av projekt, evenemang och informationsinsatser som rör samhällsfrågor, kultur och näringslivssamarbete. Vi sprider också kunskap och informerar om Sverige och den svenska regeringens politik.  Din uppgift blir att, tillsammans med kollegorna på ambassaden, planera och genomföra projekt och evenemang inom ramen för ambassadens breda Sverigefrämjande. Du kommer även att ha hand om kommunikation genom ambassadens sociala medier.

Vi söker dig som har goda kunskaper om både Sverige och Finland. Vi tror att du är en problemlösare som ser helheten och är samtidigt noggrann med detaljerna.  Du har förmågan att självständigt utveckla och driva projekt.  Du prioriterar och strukturerar dina uppgifter och är van att arbeta mot tydliga sluttider och mål.  Du är duktig på att skapa och upprätthålla ett brett kontaktnät.  Du uttrycker dig väl, både muntligt och skriftligt - på svenska, finska och engelska. Du har gedigna kunskaper om och förståelse för kommunikation genom sociala medier och behärskar relevanta verktyg för detta.

Befattningen är en heltidstjänst (35,5 timmar/vecka) med fyra månaders provanställning. Tillträde snarast.

På Sveriges ambassad i Helsingfors arbetar för närvarande 15 personer varav fem är diplomater från Sverige och tio är lokalt anställda. Ambassaden täcker ett stort verksamhetsområde i vilket ingår politiska och ekonomiska frågor, press, information, kultur och Sverigefrämjande, samt rättsliga frågor och konsulära ärenden.

Varmt välkommen med din ansökan, inklusive CV och referenser, senast den 4 juni. Märk din ansökan med ”Kommunikation och kultur” och sänd den till ambassaden.helsingfors@gov.se eller till Sveriges ambassad, PB 168, 00131 Helsingfors.

Mer information om tjänstens innehåll lämnas av ambassadrådet Jan Nyberg, tel. +358 (0)9 6877 6638. Frågor om arbetsvillkor, lön mm besvaras av andre ambassadsekreterare Sidal Günes,
tel. +358 (0)9 6877 6626.

Senast uppdaterad 18 maj 2018, 14.31