Ambassaden söker praktikant till våren 2019

12 sep 2018

Vill du lära dig mer om ambassadernas arbete med kommunikation och Sverigefrämjande? Sök praktik på Sveriges ambassad i Helsingfors!

Uppgifter under praktiken

Du kommer i första hand delta i ambassadens Sverigefrämjande och kommunikation i alla dess former. Ambassaden i Helsingfors bedriver ett omfattande arbete med att främja Sverige i bred bemärkelse. Praktikplatsen erbjuder en spännande utsiktsplats till de omfattande relationerna mellan Sverige och Finland.

Du kommer att arbeta med projekt inom Sverige- och näringslivsfrämjande i såväl den fysiska som den digitala verkligheten. Du erbjuds möjligheten att delta i ambassadens utåtriktade verksamhet, till exempel seminarier, möten och studiebesök. Även uppgifter kopplade till ambassadens övriga verksamhet kan komma att utgöra en del av praktiken. Målsättningen är att du efter avslutad praktik har en god uppfattning om ambassadens hela verksamhetsområde och vårt spännande grannland Finland. 

Ambassaden täcker ett stort verksamhetsområde som omfattar politiska, handelspolitiska och näringslivsfrågor, kommunikation och kultur samt rättsliga frågor och konsulära ärenden. Ambassadens övriga arbete stödjs av en administrativ avdelning.

Din bakgrund och kompetens

Vi ser gärna att du är i slutfasen av dina samhällsvetenskapliga studier på högskolenivå, gärna inom marknadsföring eller medie- och kommunikationsvetenskap. Du har ett särskilt intresse för kommunikation och marknadsföring och är en van användare av sociala medier. Du är driftig och van vid självständigt arbete. Ett brett samhälls-och kulturintresse är en förutsättning.

Kunskaper i finska är meriterande, men inget krav. 

Övrigt

Praktiken bör motsvara en termins studier.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om praktiken, kontakta Jenny Kanerva på telefon +358 9 687 76 638.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 2 oktober 2018. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Utrikesdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för utrikes- och säkerhetspolitik, global utveckling och bistånd, handelspolitik, hjälp till svenskar i utlandet, folkrätt och mänskliga rättigheter, exportkontroll av krigsmateriel, internationella samarbeten med länder och regioner samt handels-, investerings- och Sverigefrämjande.

Senast uppdaterad 12 sep 2018, 14.26