Bussolyckan i Kuopio

26 aug 2018

Fyra personer omkom och flera skadades i en bussolycka i Kuopio i östra Finland i fredags. Polisen i Finland har bekräftat att två av dödsoffren var svenska medborgare, en var finsk medborgare och en hade båda ländernas medborgarskap. Alla anhöriga till dödsoffren har nåtts av besked om det skedda.

Ombord på bussen fanns totalt 21 passagerare och busschauffören. Av personerna i bussen hade 12 finskt medborgarskap, 7 svenskt medborgarskap och 3 båda ländernas medborgarskap. De skadade har vårdats på Universitetssjukhuset i Kuopio (tel. +358 17 173 311).

Personal från Sveriges ambassad reste till Kuopio på lördag förmiddag och träffade skadade i olyckan, anhöriga, sjukhuspersonal samt finska myndigheter. Ambassaden avslutade sin närvaro i Kuopio på söndagen, men arbetet fortsätter i Helsingfors. Ambassaden står i nära kontakt med både finska myndigheter och skadade i olyckan samt deras anhöriga. 

Ambassaden framför sitt djupa deltagande i de anhörigas och skadades sorg. Vi vill också rikta ett varmt tack till räddnings- och sjukhuspersonalen i Kuopio för stora insatser under svåra förhållanden.

Senast uppdaterad 26 aug 2018, 21.50