Meny

Uppdatering av tyfonen “Kammuri”

03 dec 2019

Enligt den filippinska väderbyrån (PAGASA) har tyfonen ”Kammuri”, även kallad ”Tisoy”, nått Sorsogon, belägen i den sydöstra delen av Luzon, igår natt och rör sig nu i eftermiddag/kväll den 3 december i västlig riktning mot södra Luzon och Mindoro..

Häftigt regnfall och starka vindar kommer att drabba de norra, södra och centrala delarna av Luzon, inklusive Metro Manila och den östra delen av Visayas under de kommande 24 timmarna. Risk för begränsad åtkomst till service som transporter (inkl. flyg och sjöresor), el, vatten och livsmedelsförsörjning, telekommunikationsnätverk, nödtjänster och medicinsk vård. Filippinska myndigheter uppmanar invånare som bor i drabbade områden att evakuera eftersom kraftigt regn kan orsaka översvämningar och jordskred. Ambassaden uppmanar alla svenskar, som befinner sig i de områden som kan drabbas, att hålla sig uppdaterade genom att följa de lokala nyheterna och väderrapporter samt följa lokala myndigheters instruktioner.

Mer information om de senaste nyheterna om tyfonen kan hittas på den filippinska väderbyråns  (PAGASA) hemsida, http://bagong.pagasa.dost.gov.ph/

Manilas flygplats har aviserat att flygplatsen (terminal 1-4) kommer att stängas från kl 11.00 till kl 23.00 idag den 3 december på grund av tyfonen. Man kan förvänta sig flera inställda flyg samt förseningar när det gäller inkommande och avgående flyg till/från Manilas flygplats. För uppdateringar gällande inställda flyg och förseningar - kontakta flygbolagen för närmare information. 

Senast uppdaterad 03 dec 2019, 13.27