Meny

Praktikant till Sveriges ambassad i Manila höstterminen 2019

13 feb 2019

Vi erbjuder praktikanten möjligheten att få en allsidig inblick i arbetet på en svensk ambassad i ett land med snabb tillväxt och stor utvecklingspotential men också med en rad utmaningar. Ambassaden täcker ett stort verksamhetsområde i vilket ingår inrikes- och utrikespolitik, mänskliga rättigheter, handelspolitik, näringslivsfrämjande, Sverigefrämjande samt rättsliga och konsulära ärenden.

Uppgifter under praktiken
Praktiken omfattar många av ambassadens uppgifter. Beroende på intresse och bakgrundskunskaper kan du arbeta med bland annat politisk och ekonomisk rapportering, nyhetsbevakning, handelsfrämjande, Sverigefrämjande, sociala medier och ambassadens evenemang. Du kommer att ha nära kontakt med din handledare på ambassaden. Ambassaden i Manila är en s.k. mini-ambassad vilket har upplevts som en fördel av tidigare praktikanter och bidragit till mer stimulerande arbetsuppgifter. 

Din bakgrund och kompetens 

Sökanden bör ha stort intresse för internationella frågor. Utbildningen bör gärna vara inriktad på samhällsvetenskapliga ämnen som statsvetenskap, internationella relationer, juridik, ekonomi eller dylikt. Vi fäster stor vikt vid din förmåga att formulera dig väl både skriftligt och muntligt samt att du har god initiativförmåga och på kort varsel kan ta itu med olika uppgifter som utförs på ambassaden. Du bör vara van vid självständigt arbete. Kunskaper om Filippinerna är meriterande men inget krav. Arbetsspråket är engelska.

Övrigt

Praktiken bör motsvara en termins studier.

Praktiken är oavlönad. Praktikanten står själv för sitt uppehälle och andra kostnader i samband med praktiken. Praktikanten ordnar själv med bostad i Manila.  Ambassaden kan bistå med värdefulla tips. Det är praktikantens ansvar att säkerställa att man har fullgott försäkringsskydd under hela praktikperioden.

För att arbeta inom Utrikesförvaltningen krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.com/

Är du intresserad?

Vill du veta mer om praktiken, kontakta Lennart Jansson (praktikanthandledare), e-mail lennart.jansson@gov.se. Tel +63 917 826 1956.

Välkommen med din ansökan inklusive CV, studieintyg/betyg, personligt brev samt kontaktuppgifter till minst två referenspersoner senast den 25 mars 2019. Ansök via UD:s rekryteringsverktyg:

http://www.regeringen.se/jobba-hos-oss/student-och-praktik/praktik-inom-utrikesforvaltningen/

 

Senast uppdaterad 13 feb 2019, 07.38