Om att resa in i Sverige

15 maj 2020

Sveriges regering har beslutat om ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Samtidigt har regeringen beslutat att lätta på restriktionerna för fler resenärer. Besluten ligger i linje med nya rekommendationer från EU:s ministerråd.

Syftet med inreseförbudet är på samma sätt som tidigare att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19. 

Det finns länder som är undantagna från inreseförbudet. Den listan uppdateras kontinuerligt. Du hittar information om undantag och inreseregler på regeringen.se

Svenska medborgare och medborgare i ett annan EU/EES-land omfattas inte av inreseförbudet. Det finns också andra undantag.

För mer information, se polisen.se

Du hittar allt om Sveriges gränsregler på krisinformation.se. Här hittar du också information om restriktioner som gäller inne i Sverige:
krisinformation.se

Observera, att de olika regionerna i Sverige kan ha olika restriktioner. Du bör kolla i förväg vilka restriktioner som gäller för den region du planerar att resa till. Du hittar information på respektive regions hemsida eller på krisinformation.se

För frågor kring uppehållstillstånd, visum eller asylärenden, se Migrationsverket


För information om tågen från CPH Airport till Sverige, se Skånetrafiken

Senast uppdaterad 13 nov 2020, 11.17