Sök praktikplats på ambassaden i Köpenhamn

20 sep 2019

Sveriges ambassad i Köpenhamn tar emot en praktikant varje vår- respektive hösttermin. Vi erbjuder dig en stimulerande praktikplats där du får möjlighet att bekanta dig med ett flertal arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på en ambassad.


Uppgifter under praktiken
Som praktikant kommer du att medverka i ambassadens politiska, ekonomiska och handelspolitiska rapportering samt i handläggningen av bilaterala ärenden mellan Sverige och Danmark. Du kommer även att få delta i planering och genomförande av ambassadens näringslivs-, kultur- och Sverigebildsfrämjande projekt och evenemang, samt bidra till kommunikationsinsatser med fokus på sociala medier. Insikt ges också i de konsulära arbetsuppgifterna.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som är svensk medborgare och studerar vid universitet eller högskola. Du har god social förmåga, är initiativrik och trivs bra med varierande arbetsuppgifter. Vi önskar att du har ett stort intresse för nordiska frågor och EU-frågor, Sverigeinformation och kommunikation.
Då vi ofta arbetar i projektform är det viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier.
För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).
Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se https://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/danmark-köpenhamn/

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Helena Melin Hultgren på telefon +45 33 36 03 78.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 10 oktober 2019. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.
Senast uppdaterad 20 sep 2019, 13.19