100-årsjubileum firas med Öppet hus

02 nov 2021

I år är det 100 år sedan svenska staten köpte det vackra 1700-talshuset vid Sankt Annæ Plads och gjorde det till ambassadörsresidens. Ambassaden firar jubiléet med att bjuda in till ett Öppet hus den 16 november.

Alla är välkomna den 16 november att besöka residenset och se all fantastisk konst och design som kommit till huset under åren. Verk av kända konstnärer, från David Klöcker Ehrenstrahl och Prins Eugen till Olle Ängqvist och Sture Berglund, liksom Hertha Hillfon och glaskonstnär Ulrika Hydman-Vallien, pryder salonger, matsalar och bibliotek.

På golven finns mattor av Märta Måås-Fjetterström, bordet är dukat
med klassiska Kronporslinet från Rörstrand och möbler från Carl Malmsten och Svenskt Tenn (med flera) har sin givna plats.

Här finns mycket att uppleva, för den som är intresserad av svensk design från olika epoker!Medarbetare från ambassaden visar runt i rummen och Kasper Nielsen från Bruun Rasmussen Auktionshus berättar om byggnaden och Frederiksstaden, där den ligger.

Program
15.30-19.00 Porten står öppen.

16.00-16.30 samt 17.30-18.00
“Historien om Frederiksstaden”
Kasper Nielsen, värderingsdirektör vid Bruun Rasmussen Auktionshus, berättar om Frederiksstadens historia och byggnader, med särskilt fokus på ambassadörens residensbyggnad.

Fri entré.Ingen föranmälan behövs.
Anmält deltagande på Facebook räknas ej som entrébiljett.

Coronapass ska visas vid entrén.

Eventet dokumenteras i text och bild för publicering sociala medier.

Senast uppdaterad 02 nov 2021, 11.15