Alternate Text

Sveriges ambassadSantiago, Chile

Sveriges ambassad i Santiago de Chile representerar Sverige i både Chile och Peru.

Lokaltid i Chile 03:31

Vaccinationsbevis till svenskar som har blivit vaccinerade mot covid-19 i tredjeland

Svenskar som har vaccinerat sig i tredjeland (länder utanför EU/EES) kan få vaccinationsbevis från och med den 1 februari.

Personer som nu får möjlighet att få ett svenskt vaccinationsbevis är de som:

  • är folkbokförda i Sverige och
  • har digital brevlåda

Personen ska vara vaccinerad mot covid-19 med ett vaccin som är godkänt i EU eller ett vaccin som finns på WHO:s lista över nödgodkända vacciner och ska ha fått den sista vaccinationen i en serie, i tredjeland.

Personen ska vara 16 år eller äldre.

Vaccinationsbevis utfärdas på uppdrag av individen, som ska kunna visa upp identitetshandlingar och originalhandlingar om erhållna vaccinationer.

Ansökan om vaccinationsbevis sker på sex av Statens servicecenters servicekontor på fyra orter. Det är som kontrollerar dokumentationen för vaccinationer utförda i tredje land. Se Vaccinationsbevis till svenskar som har blivit vaccinerade mot covid-19 i tredjeland • E-hälsomyndigheten för adress och instruktioner om hur du ansöker samt svar på vanliga frågor.

Intyg från ambassaden

För att underlätta valideringen erbjuder ambassaden ett intyg där man bekräftar personens identitet och intygar vaccinationsbevisets äkthet. Notera att detta intyg inte är ett krav för valideringen.

Du ska boka en tid hos ambassaden och ta med chilensk legitimation, svensk legitimation samt vaccinationsbeviset från mevacuno.gob.cl

För Boka en tid i förväg genom att mejla eller ringa till ambassaden: Kontakt och öppettider

Betalning görs på ambassaden med kort. Ambassaden kan ej ta emot kontantbetalningar. Se aktuell avgift för intyg här: Avgifter 

Senast uppdaterad 10 feb 2022, 09.48