Meny

Reducering av inrikesflyg i Brasilien till följd av COVID-19

25 mar 2020

Enligt information i brasiliansk massmedia kommer de inhemska flygbolagen att inom kort minska antalet flygningar i Brasilien och endast tillåta de mest nödvändiga resorna på grund av coronaviruset. Informationen är den vi har att tillgå i dagsläget och kan ändras med kort varsel. Resenärer uppmanas att ta kontakt med flygbolag eller resebyråer direkt för att kontrollera sina flygrutter och avgångar.

Gol var det första flygbolaget som meddelade att det endast kommer att erbjuda 50 flygningar per dag mellan São Paulos internationella flygplats, i Guarulhos och de andra 26 delstatshuvudstäderna. De nya rutterna gäller från lördagen den 28:e mars och kommer att gälla fram till början av maj.

Flygbolaget Azul kommer endast att erbjuda 70 dagliga flyg till 25 städer från och med onsdagen den 25 mars. De nya rutterna gäller till slutet av april.

Latam har ännu inte släppt sina nya flygrutter, men förväntas uttala sig under onsdagen.

GOL

Från och med den 28/3 till den 5/5 kommer Gol att minska antalet inrikesflyg och endast erbjuda resor till de 27 brasilianska delstatshuvudstäderna. Eventuella extraflygningar för att tillgodose annan efterfrågan på regionala och internationella destinationer, kan erbjudas vid senare tillfälle.
Om du har köpt en biljett, kan du enligt uppgift från GOL boka om ditt flyg utan extra kostnad denna vecka. Ombokningar kan göras till och med fredagen ​​den 27/3 via flygbolagets callcenter (0300 115 2121).

Klicka här för att se listan och scheman över Gols flygningar mellan den 28/3 och 3/5.

LATAM och Azul

Latam och Azul förväntas uttala sig om reducering av antalet flyg när som helst, men har ännu inte släppt en lista och schema över de nya rutterna.

Så snart den nya informationen släpps kommer denna sida uppdateras.

Senast uppdaterad 25 mar 2020, 09.15