Meny

Praktikanter till Sveriges ambassad i Brasilia ht 2018

14 mar 2018

Vill du praktisera i Sydamerikas största land? Vill du få en inblick i frågor som rör politik, ekonomi, främjande, näringsliv och handel, mänskliga rättigheter, miljö och klimat samt administration på en svensk ambassad? Då är du välkommen att söka till oss.

Uppgifter under praktiken
Som praktikant kommer du att få en bred inblick i arbetet på ambassaden och dess löpande verksamhet. Samtidigt finns det möjlighet till fördjupning beroende på ambassadens behov och med beaktande av ditt intresse och din utbildningsinriktning.

Ambassadens uppgift är att vidmakthålla och stärka Sveriges förbindelser med Brasilien, att tillvarata svenska intressen och att bistå svenskar i nöd.

Din bakgrund och kompetens
Du bör vara i slutet av din utbildning inom statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi, juridik, journalistik och kommunikation eller annan relevant utbildningsinriktning. Arbetet kräver mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska. Dessutom krävs goda kunskaper i portugisiska, alternativt mycket goda kunskaper i spanska. Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och förmåga att kunna arbeta i grupp.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier.
För att arbeta inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.com/brasilia.

Är du intresserad? Vill du veta mer om praktiken, kontakta Faraz Davani på telefon +55 61 98 127 4264 eller e-post faraz.davani@gov.se.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 26 mars 2018.

Ansök via UD:s rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 14 mar 2018, 11.32