Meny

Sverige stödjer anti-korruptionsarbetet i BiH under de kommande fyra åren med 1,9 miljoner BAM

02 apr 2019

Sida har beslutat att under de kommande fyra åren stödja Transparency International (TI) i BiH:s kärnverksamhet med 1,9 miljoner BAM.

Avtalet skrevs under idag av Marie Bergström, biståndsråd för reformsamarbetet med Bosnien-Hercegovina, och Srđan Blagovčanin, styrelseordförande TI BiH. Avtalet mellan Sida och TI BiH baseras på strategiska prioriteringar som definieras i TI:s strategiplan:

• Etablera starkt och produktivt samarbete med medborgare och institutioner, med fokus på förändringsaktörer som identifieras inom institutioner.
• Antagande och implementering av antikorruptionspolicyer på allanivåer i landet, och kampen för social rättvisa;
• Förstärka kapaciteten och bilden av TI BiH och förbättra organisationens position i globala nätverk.

Lejla Hodžić, som studerat sin master utomlands och nu arbetar på TI BiH, säger att hon är väldigt glad över att kunna arbeta med antikorruption i BiH och att stöd till organisationer såsom TI är viktigt då det möjliggör för organisationen att bedriva volontärverksamhet och erbjuda arbetstillfällen för unga.

"Transparecy International i BiH var en av få organisationer i landet som tog emot volontärer under min studietid. Organisationen var också min första anställning, vilket var väldigt viktigt för mig som ung då unga är de som primärt bör kämpa mot korruption. Till och med som volontär var jag engagerad i antikorruptionsarbete på TI, vilket stöddes av Sida, och det är underbart att Sida fortsätter stötta kampen emot korruption" sa Lejla Hodžić från TI BiH.

Senast uppdaterad 04 apr 2019, 10.21