Meny

COVID-19 Information från ambassaden i Canberra

23 sep 2020

COVID-19 - med anledning av den rådande situationen informerar ambassaden fortlöpande via vår hemsida, i sociala medier och via appen UD Resklar. Nedan information som vi hoppas kan svara på många frågor.

Vi fortsätter att kommunicera relevanta uppdateringar på vår hemsida Sweden Abroad, vår Facebook-sida och appen UD Resklar.

Vänligen ladda ner UD Resklar och aktivera push-notiser för det land/länder du är intresserad av. Vi uppmanar även svenska resenärer att registrera sig på Svensklistan , det är viktigt att alla kontaktuppgifter är korrekt ifyllda utan stavfel. 

Utrikesdepartementet i Stockholm har satt upp ett särskilt telefonnummer för frågor om coronavirus och resor: 08-405 92 00, och från utlandet +46 8 405 92 00. Nedan finner du information om UD:s arbete med anledning av Coronaviruset.

> Utrikesdepartementet

Tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige

Baserat på medborgarskap, är svenska medborgare och EES-medborgare undantagna från inreseförbudet.

Utifrån bosättning, är personer undantagna om de är bosatta i något av de länder utanför EU som från och med 4 juli 2020 undantas, både Australien och Nya Zeeland är i nuläget undantagsländer. Vilka länder som uppfyller kriterierna för att kunna undantas bedöms löpande, och listan kommer att uppdateras varannan vecka. Mer information om vilka dokument som krävs vid inresa till Sverige, och andra vanliga frågor och svar, finner du här;

> Polisens hemsida

> Regeringskansliets hemsida

Reseinformation

Tillfälliga COVID-19 reserestriktioner och regler kan i nuläget påverka din resaa. Det är därför väldigt viktigt att du som resenär tar reda på om det finns några särskilda tillfälliga krav vid till exempel mellanlandningar på flygplatser i olika länder. Det är även upp till varje resenär att försäkra sig om att man kommer att bli insläppt i det land som är ens slutdestination. 

För information om transit genom Danmark, se danska polisens hemsida

Reseinformation på svenska för Australien, Nya Zeeland och Stilla Havet

För information om uppdaterade inresebestämmelser för de länder ambassaden täcker - Australien, Nya Zeeland, Fiji, Kiribati, Nauru, Papua Nya Guinea, Salomonöarna, Samoa, Tonga, Tuvalu och Vanuatu -  hänvisar vi till ambassadens reseinformation för dessa länder eller kontakta respektive lands immigrationsmyndighet.

Direktlänkar till ambassadens reseinformation för Australien och Nya Zeeland

> Reseinformation Australien
> Reseinformation Nya Zeeland

 

  

Senast uppdaterad 23 sep 2020, 16.32