Meny

Information inför val till Europaparlamentet den 26 maj 2019

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet.

Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den och för att få röstkort och material för brevröstning skickat till dig. Du anmäler dig till röstlängden genom att använda Skatteverkets blankett som heter Ny adress/röstlängd för utvandrad (SKV 7842). Anmälan måste göras till Skatteverkets folkbokföringsregister senast 30 dagar före valdagen. Mer information och blankett för anmälan till röstlängden finner du här.

Rösta i Albanien
Ambassaden håller öppet för den som önskar rösta tisdagen den 14 maj och onsdag den 15 maj mellan kl. 12.00-19.00. Glöm inte att ta med giltigt pass eller id-handling samt röstkortet! Om du förlorat ditt röstkort eller om det inte hinner fram i tid kan ambassaden skriva ut ett dubblettröstkort. Observera att du inte kommer att kunna rösta på ambassaden under valdagen utan endast på ovan angivna datum.

Alla som befinner sig utomlands kan brevrösta, skicka sin röst med posten. Brevrösten får tidigast göras i ordning och skickas den 11 april. Vidare så får brevrösten inte postas från Sverige. För att kunna brevrösta kan du antingen beställa brevröstningsmaterial från Valmyndigheten eller så kan du hämta brevröstningsmaterial på Sveriges ambassad i Tirana från den 11 april. Brevrösten måste ha kommit fram till Sverige i tid till rösträkningen.
Mer information om valet finns på Valmyndighetens hemsida: www.val.se

Senast uppdaterad 10 apr 2019, 08.21