• Svenska

Om utlandet Serbien

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Vänligen läs mer under rubriken "Lokala restriktioner". 

Det är lätt för medborgare och andra bosatta att få vaccin om så önskas. De vaccin som har godtagits av ansvariga myndigheter i Serbien är Pfeizer/Biontech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Sinofarm och Sputnik V.

Anmälan om intresse för vaccinering av serbiska medborgare eller personer med uppehållstillstånd i Serbien görs elektroniskt eller via telefon. 

Information om Covid-19 i Serbien: HOMEPAGE (english) – COVID-19

Särskilda inresebestämmelser

  • Den 3 maj 2022 hävde den serbiska regerigen samtliga inreserestriktioner för inresa i Serbien. Detta innebär att alla, oberoende av medborgarskap, får resa in i Serbien utan några covidspecifika krav. 
  • Läs mer på serbiska utrikesministeriets hemsida 

Lokala restriktioner

  • Restauranger och barer har ordinarie öppettider. Covid-intyg är inte längre ett krav vid serveringsställen. 
  • Matvaruaffärer, privata läkar- och tandläkarkliniker, veterinär, bensinmackar, apotek, kiosker har ordinarie öppettider. 
  • Skyddsmask rekommenderas dock inomhus, i kollektivtrafiken, affärer, köpcentra och i offentliga byggnader.

Råd till svenska resenärer

Svenska medborgare som vistas tillfälligt i Serbien ombeds registrera sig på svensklistan. Den kan du hitta på denna länk.

Svenskar i landet uppmanas se över giltigheten i sina reseförsäkringar. 

Ambassaden uppmanar svenska medborgare att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen genom lokal nyhetsrapportering, lokala myndigheters råd och genom ambassadens reseinformation på hemsidan eller i appen UD Resklar, som du kan ladda ned här.

Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Kontrollera de aktuella inrese¬bestämmelserna med landets egna myndigheter eller närmaste ambassad. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel.

Folkhälsomyndighetens information och råd om covid-19 https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/


Rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Senast uppdaterad 13 nov 2023, 17.10