• Svenska

Om utlandet Ungern

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering
Aktuell statistik om smittläget finns på denna sida.

Särskilda inresebestämmelser
Från den 7 mars finns det inte längre några covid-relaterade restriktioner för inresa till Ungern. För vidare information se den ungerska polisens hemsida

Lokala restriktioner
Från den 7 mars har de flesta covid-relaterade restriktionerna avskaffats. Det är inte längre obligatoriskt att bära munskydd på allmänna platser och det krävs inte covid-intyg för att besöka restauranger, hotell, affärer, konserter, festivaler mm.

Råd till svenska resenärer
Om man upplever sjukdomssymptom som kan vara orsakade av coronaviruset ska man inte genast uppsöka sjukhus eller vårdcentral utan först kontakta en allmänläkare per telefon för vidare råd och instruktioner.

Var påläst och följ lokala myndigheters anvisningar och restriktioner. 

Om man får covid-19 symptom utomlands ska man inte resa hem förrän man är frisk, följa lokala anvisningar för när man betraktas som frisk och söka vård på plats vid behov.

Svenska medborgare som är permanent bosatta i Ungern har möjlighet att erhålla vaccin mot covid-19 genom det ungerska vaccinationsprogrammet. Mer information finns på denna sida. De som har vaccinerat sig i Ungern men ännu inte har erhållit ett vaccinationskort uppmanas att kontakta ett statligt informationskontor (kormányablak).

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl gärna på svensklistan.

Vidare information finns på dessa sidor 

Ungerska hälsomyndigheten

Ungerska utrikesministeriets reseinformation

EU:s smittskyddsmyndighet

Budapests internationella flygplats

Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Senast uppdaterad 31 maj 2022, 12.39