• Svenska

Om utlandet Turkiet

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19 i Turkiet

Särskilda inresebestämmelser

 

Sedan den 1 juni 2022 är kravet om uppvisande av negativt PCR-test, vaccinationsintyg eller ett antigentest upphävt.

Det är turkiska myndigheter som ansvarar för information om inreseregler till Turkiet. Vid frågor kan t.ex. Turkiets ambassad i Stockholm kontaktas.

 

Övriga uppmaningar och regler

Turkiet har lättat på de flesta åtgärder som tidigare införts med anledning av smittspridningen i landet. HES-kod och ifyllande av inreseformulär erfordras ej längre.

Krav på ansiktsmask gäller numera endast på sjukhus.

 

Rökförbud på vissa allmänna platser

Förbud råder mot att röka utomhus på gator, torg, busshållplatser m.m. Förbudet kan utökas i omfattning efter beslut av lokala myndigheter.


Råd till svenska resenärer

Svenskar som befinner sig i Turkiet uppmanas att följa myndigheternas instruktioner och information, via Turkiets Hälsoministerium och det turkiska Direktoratet för folkhälsa.

Svenskar som bor i Turkiet som önskar ta del av det turkiska vaccinationsprogrammet, och som har registrerat sig hos turkiska hälsovårdsmyndigheter, kan hitta mer information på hemsidan E-Nabiz. För information om vaccinernas godkännande i Turkiet, dess säkerhet m.m., hänvisas till turkiska myndigheter.

Information och kontakter i Sverige

Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig gärna till Svensklistan.

Sveriges nationella informationsnummer för information kring coronaviruset är 113 13.

I Sverige är Folkhälsomyndigheten ansvarig myndighet för frågor kring smittspridning. Folkhälsomyndigheten följer utvecklingen kontinuerligt och uppdaterar sin webbsida löpande. Har du frågor om hälsoråd och smittvägar  kan du läsa mer här: Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

 

 

Senast uppdaterad 06 jun 2022, 11.21