• Svenska

Om utlandet Thailand

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Från och med den 1 oktober 2022 klassas inte längre covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom i Thailand. Det fortsätter dock att vara en smittsam sjukdom under övervakning.

Särskilda inresebestämmelser

Från och med 1 oktober 2022 slopas kravet på vaccinbevis (för fullvaccinerade) och RT-PCR (för ovaccinerade) vid inresa till Thailand.

För information och frågor om visum se Thailands ambassad i Stockholm.

Lokala restriktioner

Från och med den 1 oktober 2022 tas kravet att bära munskydd i Thailand bort. Det är nu frivilligt att bära dem men myndigheterna rekommenderar fortfarande att man bär munskydd, särskilt där det är svårt att hålla avstånd. Affärer, biografer och andra samlingsplatser kan fortfarande ha krav på att man bär munskydd. Se till att hålla dig informerad om vad som gäller på platsen du besöker. 

 

Råd till svenska resenärer

Svenskar som vistas i Thailand uppmanas att följa de thailändska myndigheternas rekommendationer: tvätta händerna med tvål eller använd handsprit och hålla avstånd. 

Det thailändska hälsoministeriet har satt upp en hjälptelefon dit man kan ringa för att ställa frågor om covid-19, och få information om när och var man ska söka vård. Ringer man från Thailand är numret 1422 och från utlandet +66 2 590 30 00. 

Om man får covid-19 symptom utomlands ska man inte resa hem förrän man är frisk, följa lokala anvisningar för när man betraktas som frisk och söka vård på plats vid behov.

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader.

Vaccination mot covid-19

EU:s covidbevis gäller i Thailand.

Information och kontakter i Sverige

Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig till Svensklistan.

Folkhälsomyndighetens information och råd om covid-19

 

Senast uppdaterad 17 jan 2023, 09.58