• Svenska

Om utlandet Sydkorea

Online-tidsbokning

Man måste personligen inställa sig på ambassaden för att bli fotograferad, lämna fingeravtryck och skriva sin namnteckning i en elektronisk fotostation .

Efter elektronisk tidsbokning kan passansökan kan göras tisdag och torsdag mellan kl. 09:15-11:35.

Online tidsbokning

Det tar cirka 2-3 veckor att få den färdiga resehandlingen, eftersom passen tillverkas i Sverige.

Utförlig information om vad ni behöver ha med er vid ansökningstillfället finns under rubrikerna "Förnyelse av pass för vuxna", "Ansökan/förnyelse av pass för barn"  resp. "Nationellt id-kort" i den vänstra kolumnen.

Erforderliga blanketter ska laddas ner och fyllas i innan ni kommer till ambassaden.

Fingeravtryck i det vanliga passet är obligatoriskt sedan den 28 juni 2009. Fingeravtryck tas på ambassaden i samband med passansökan och avtrycket lagras sedan i passets chip. Undantag från att lämna fingeravtryck görs för barn under 6 år och de som har permanenta skador på sina fingrar.

En sökande som har en tillfällig skada på en eller båda händerna, vilket medför att fingeravtryck inte kan lämnas, kan endast få ett provisoriskt pass.

Kravet att man ska ansöka om pass där man bor är borttaget och man kan således även ansöka om pass hos polisen i Sverige eller på valfri svensk ambassad som är passmyndighet. Ett vanligt pass/ ID-kort kostar vid ansökan i Sverige SEK 350 resp. SEK 400. Om man ansöker vid svensk ambassad utomlands kostar passet.

Läs mer på polisens hemsida.

Senast uppdaterad 21 dec 2017, 14.09