Meny
  • Svenska

Om utlandet Storbritannien

Karantänsregler vid resa till Storbritannien

I Storbritannien gäller en obligatorisk 14-dagars självisolering/karantän för de som reser in i landet från vissa länder. Sedan den 12 september är resor från Sverige undantagna karantänstvånget.

Samtliga resenärer, även de som är undantagna karantänstvånget, måste fylla i ett webbformulär med kontaktuppgifter innan avresa. Formuläret kan fyllas i tidigast 48 timmar innan din ankomsttid till Storbritannien. Här hittar du webbformuläret. 

För Jersey gäller ingen karantän vid resor från Sverige, men beroende på vilket område i England man vistats i kan det krävas ett andra smittest som visar att man inte är smittad. Läs mer om resor till Jersey via länk.

För Guernsey gäller 14-dagars karantän vid resor från alla länder, vilket för vissa resenärer kan avslutas genom negativt testsvar. Läs mer om resor till Guernsey via länk..

Karantän hävs vid resor till Storbritannien via Danmark

För dig som reser till Storbritannien via Danmark innan kl 04.00 den 25 oktober gäller 14-dagars självisolering. Detta gäller även om du innan resan endast varit i Sverige. Om du reser med bil genom Danmark kan du i vissa fall undantas av karantänskravet. Läs mer här.

Regler för transit

Resenärer i transit (i Storbritannien) som inte behöver passera passkontroll undantas från karantänsreglerna, du behöver dock fylla i ett dokument online, se länk för detaljerad information.

Senast uppdaterad 22 okt 2020, 17.19