Meny
  • Svenska

Om utlandet Spanien

Ansökan om pass och nationellt id-kort på ambassaden i Madrid

För att förnya pass/nationellt id-kort på ambassaden i Madrid måste alla numera beställa tid online. Undantag kan inte göras och det går inte att förnya pass utan beställd tid.

Via nedan länk kan ni genomföra tidsbokning.

Boka tid online
Avboka eller boka om din tid
Övrig information om pass utomlands

Om inga lediga tider visas betyder det att det är fullbokat. Med cirka 100,000 svenska medborgare bosatta i Spanien blir passansökningstiderna fullbokade mycket snabbt med långa väntetider. Framförhållning rekommenderas. Vänligen titta tillbaks på bokningssystemet dagligen eftersom kunder ofta avbeställer i sista minuten när de får ett  påminnelsemejl.

Vi vill rekommendera att personer som har giltigt pass/ID-kort passar på att förnya dessa under besök i Sverige, där det i regel är enklare och avsevärt billigare att förnya pass i Sverige (350 SEK jämfört med 150 EUR på ambassaden i Madrid) och man kan även be att få hämta den nya resehandlingen på ambassaden i Madrid (utlämningsavgift 19 EUR), eller på något av våra underlydande honorärkonsulat i Spanien.

Det är möjligt att resa på ett pass eller nationellt svenskt ID-kort mellan Spanien och Sverige till och med sista giltighetsdagen.

Vänligen se Polisens hemsida  för passkontor (vissa flygplatser har passkontor och förorter till storstäder har i regel fler lediga tider än i innerstan) och om du behöver beställa tid eller inte.

Det är också möjligt att förnya pass vid andra svenska ambassader i Europa, vissa av dem kräver inte tidsbeställning. Vänligen se www.swedenabroad.se  för övriga svenska ambassader.

Senast uppdaterad 21 jul 2020, 16.49