• Svenska

Om utlandet Paraguay

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Lägesuppdatering covid-19

Information om det aktuella smittläget återfinns på WHO:s hemsida.

Resenärer uppmanas följa lokala myndigheters anvisningar. Information publiceras löpande på hälsoministeriets hemsida och kan ändras med kort varsel.

Särskilda inresebestämmelser

Alla resenärer som reser till Paraguay behöver fylla i en hälsodeklaration inom 24 timmar före inresa i landet samt uppvisa ett negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar vid avresan, alternativt ett negativt antigentest taget inom 24 timmar före avresan.

Efter ankomst till Paraguay, på dag fem efter det att testet togs i ursprungslandet, ska ytterligare ett PCR-test genomföras. Resenärer som ankommer från något av MERCOSUR:s medlemsländer samt Chile, Ecuador, Colombia, Peru, Guyana och Surinam är undantagna detta krav.   

Hela regelverket för inresa i Paraguay återfinns här. Vänligen observera att Sveriges ambassad och Utrikesdepartementet inte ansvarar för andra länders inresebestämmelser utan de bör kontrolleras med Paraguays myndigheter.

Internationell flygtrafik

Den internationella flygtrafiken fungerar, om än med begränsat antal avgångar. Förseningar och inställda avgångar kan förekomma. Ambassaden rekommenderar resenärer att vara extra uppmärksamma på sina bokningar och att hålla kontakt med flyg- eller resebolag.

Lokala restriktioner

I hela landet gäller bestämmelser om social distansering och mask ska användas på offentliga platser. Mer information om återfinns här.

Råd till svenska resenärer

Var påläst. Följ lokala myndigheters anvisningar och restriktioner i landet och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd även utomlands för att undvika smittspridning, bland annat:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafik.
  • Undvik att delta i större sociala sammanhang.

Om du får covid-19-symptom när du befinner dig i Paraguay ska du inte resa hem förrän du är frisk. Personer som uppvisar symptom ska stanna hemma och kontakta hälsosystemet genom att ringa den kostnadsfria telefonlinjen 154. Mer information återfinns här.

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig gärna på svensklistan.

Senast uppdaterad 05 okt 2021, 14.59