Om utlandet Nederländerna

Nytt pass eller id-kort i Nederländerna – för vuxna

Det är högt tryck på passansökan nu. Det är därför extra viktigt att varje sökande ska ha samtliga dokument med sig vid ansökningstillfället enligt checklistan och formulär ska vara ifyllda innan man kommer till ambassaden. Om ansökan inte är komplett kan vi inte ta emot den.

Ansökningsprocessen steg för steg:

  1. Kontrollera att du har alla dokument som krävs. Se CHECKLISTAN nedan.
  2. Boka tid i (länk till) tidsbokningssystemet
  3. Kom till ambassaden på avtalad tid. Vid ansökningstillfället tas foto och fingeravtryck i ambassadens fotostation och du betalar ansökningsavgiften.
  4. Efter c:a 2-4 veckor får du besked om att ditt pass eller id-kort kan hämtas upp.
  5. Hämta upp ditt nya pass eller id-kort personligen på ambassaden (ingen tidsbokning behövs): måndagar och onsdagar mellan 13.00-14.30. 
  6. Glöm inte att ta med ditt gamla pass eller id-kort för makulering samt en giltig id-handling ifall ditt gamla pass/id-kort inte längre är giltigt. Om du har ansökt om passet någon annanstans tillkommer en avgift på 20 EUR. Vårdnadshavare kan hämta ut pass/id-kort för barn under 15 år utan att de följer med till ambassaden och ska då kunna uppvisa en egen giltig id-handling.

Vänligen respektera att enbart en person släpps in på ambassaden åt gången och undvik trängsel.

 

Besöksregler i samband med COVID-19

För att minska risken för smittspridning med anledning av Corona-pandemin gäller vissa särskilda regler vid besök på ambassaden:
  • Enbart en sökande tas emot på ambassaden vid ansökningstillfället. Undantagna är minderåriga samt personer som behöver assistans.
  • Var vänlig att tvätta händerna noggrant INNAN ni går in i receptionen. WC finns till vänster om entren.
  • Det är extra viktigt att komma i tid till bokat möte. Sökande som kommer för sent kan inte tas emot utan får boka ny tid.
Vi ber om er förståelse för gällande regler och att ni följer dem.
Senast uppdaterad 18 nov 2021, 16.12

CHECKLISTA ansökan om pass/ID-kort för vuxna

Vanliga frågor om pass och id-kort.