Meny

Om utlandet Nederländerna

Nytt pass eller id-kort i Nederländerna – för vuxna

Ansökningsprocessen steg för steg:

Har du sett våra speciella besöksregler runt COVID-19? Läs här.

Kontrollera att du har alla dokument som krävs. Se CHECKLISTAN nedan.

  1. Boka tid i tidsbokningssystemet. En gång i månaden läggs nya tider för passansökan ut i bokningssystemet. Om det inte syns några bokningsbara tider för de kommande fyra veckorna betyder det att tiderna redan har bokats. Nästa släpp av tider sker 23 oktober mellan klockan 10.00-11.00. Läs mer om varför det kan vara svårt att hitta en tid här. 
  2. Kom till ambassaden på avtalad tid. Vid ansökningstillfället tas foto och fingeravtryck i ambassadens fotostation och du betalar ansökningsavgiften.
  3. Efter c:a 2-4 veckor får du besked om att ditt pass eller id-kort kan hämtas upp.
  4. Hämta upp ditt nya pass eller id-kort personligen på ambassaden i Haag, konsulatet i Groningen eller en annan utlandsmyndighet. På ambassaden i Haag kan du hämta ut följande dagar (utan tidsbokning): måndagar mellan 13.00-15.00 och fredagar mellan 13.00-15.00.

Glöm inte att ta med ditt gamla pass eller id-kort för makulering samt en giltig id-handling ifall ditt gamla pass/id-kort inte längre är giltigt. Om du har ansökt om passet någon annanstans tillkommer en avgift på 19 EUR. Vårdnadshavare kan hämta ut pass/id-kort för barn under 15 år utan att de följer med till ambassaden och ska då kunna uppvisa en egen giltig id-handling.

Vänligen respektera att enbart en person släpps in på ambassaden åt gången och undvik trängsel. 

Senast uppdaterad 22 sep 2020, 09.47

CHECKLISTA ansökan om pass/ID-kort för vuxna

Vanliga frågor om pass och id-kort.