Om utlandet Nederländerna

Pass och id-kort i Nederländerna

I det gula fältet nedan finner du länkar till mer information om pass och provisoriskt pass, samordningsnummer, checklista vilka dokument du behöver fylla i och ta med vid ditt besök och övrig information.

​Det är många som vill ansöka om/förnya pass på ambassaden i Haag, vilket ofta leder till långa väntetider. Du bokar själv tid för ansökan, genom tidsbokningen som finns i checklistan för pass. Tidsbokning kan bara göras online.

Tänk på att du även kan ansöka om/förnya pass hos polisen i Sverige. Passet kan då oftast hämtas på polisstationen inom en vecka. Du kan även välja att mot en avgift hämta passet på en svensk utlandsmyndighet, förutsatt att du anger detta när du ansöker.

Vid ansökan om nytt pass/förnyelse av pass är du alltid skyldig att styrka ditt svenska medborgarskap. Detta gäller även dig som är bosatt i Sverige. 

Checklista

Kom ihåg att det är många dokument som ska vara på plats och det är lätt att missa något när du ansöker om pass. Läs därför noga igenom checklistan i god tid inför ditt besök för att vara säker på att du har allting du behöver.