• Svenska

Om utlandet Kroatien

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Notera att det alltid är kroatiska myndigheter som beslutar och ansvarar för inrese- och transitregler till Kroatien. Sveriges ambassad i Zagreb kan inte göra tolkningar av reglerna, utföra individuella bedömningar av enskilda behov och önskemål eller utfärda tillstånd för inresa till Kroatien. Ambassaden kan inte heller som svensk myndighet intyga eller påverka innehållet i kroatisk lagstiftning.

Lägesuppdatering covid-19

 

Inresa i Sverige

Sedan den 1 april 2022 finns inte längre några inresebegränsningar med anledning av coronapandemin. 

Se polisens hemsida:  www.polisen.se

Inresa i Kroatien

Sedan den 1 maj 2022 finns inte längre några inresebegränsningar med anledning av coronapandemin. 

För ytterligare information: 

Koronavirus.hr/en

Alla inresande rekommenderas fortsatt att fylla i ENTERCROATIA-formuläret.

Lokala restriktioner 

De regionala myndigheterna i Kroatien har rätt att besluta om egna restriktioner. Restriktionerna kan därför variera mellan olika regioner i landet, och resenärer behöver därför informera sig om vad som gäller för den region man avser besöka.

Sedan 9 april 2022 är det på nationell nivå endast obligatoriskt att bära munskydd på sjukvårdsinrättningar och inom socialtjänsten.

Råd till svenska resenärer

Om du eller någon i resesällskapet befinner sig i Kroatien och drabbas av symptom bör jourhavande epidemiolog/smittskyddsläkare kontaktas på +385 98-227 753.

Ambassaden uppmanar även svenska resenärer att anmäla sig till Svensklistan. Glöm inte att avanmäla dig när du rest ut ur Kroatien.

Ladda även gärna ned appen UD Resklar och aktivera push-notiser.

 

Senast uppdaterad 04 maj 2022, 13.50