• Svenska

Om utlandet Kap Verde

Covid-19:Lägesbild och reseinformation

Särskilda inresebestämmelser

Resenärer till Kap Verde, med undantag av barn under 12 år, måste kunna uppvisa en Covid bevis i någon av de tre typer: vaccinationsbevis; testbevis och tillfrisknande bevis. Vid ankomst till Kap Verde förekommer temperaturmätningar, och resenärer som uppvisar symtom kan behöva isoleras och göra ett nytt covid-test på plats.

Resenärer till Kap Verde behöver även fylla i ett formulär som finns tillgängligt (även på engelska) på kapverdianska regeringens hemsida. Mer reseinformation på engelska från kapverdianska myndigheter finns här.

Lokala restriktioner

För vuxna och barn över 10 år är det obligatoriskt att använda munskydd i kollektivtrafiken. För inträde i nattklubbar och resor mellan öarna gäller fortfarande att man ska visa ett negativt covid-test eller covid-intyg. 

Råd till svenska resenärer

Svenska resenärer till Kap Verde uppmanas att anmäla sig till svensklistan och ladda ner appen UD Resklar där ambassadens reseinformation finns. Det är viktigt att förbereda sin resa, ha en försäkring, själv hålla sig väl uppdaterad och följa lokala myndigheters anvisningar.

Följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att skydda dig och andra från smittspridning, även utomlands.

För sjukvårdsrågivning på plats i Kap Verde kan man ringa det avgiftsfria numret 8001112.

Senast uppdaterad 01 jun 2022, 08.52